Meny Kontakt oss
×

Rett fra skolebenken: Bedrifters markedsføring må tilpasses nye handlemønster

Skrevet av: Morten Smidesang
Managing Partner
morten@smidesanglyng.com
99754147

Bedrifters markedsføring må tilpasses endret forbrukeradferd og nye handlemønster. Ordene kommer fra BI-studenten Karoline Gåre, som skal være med oss som internship denne høsten. Vi har tatt en prat med Karoline om markedsføring og kommunikasjon.

Hvem er Karoline?
-Jeg er ei 23 år gammel jente fra Bodø som er i sluttspurten på en bachelor i Markedsføringsledelse ved Handelshøyskolen BI. På fritiden er jeg glad i å gå på tur og tar meg gjerne en fjelltur med venner når jeg får muligheten. Fjelltoppene og naturen i Nord-Norge er noe jeg syns alle burde oppleve. Jeg er glad i utfordringer og å prøve nye ting, så da muligheten for et internship hos Smidesang & Lyng dukket opp tok jeg utfordringen og søkte. Det har jeg ikke angret et sekund på. Internship-perioden min har så langt vært veldig lærerik, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Hvorfor markedsføring og kommunikasjon?
-Jeg synes det er et spennende fagområde. Den raske endringen og utviklingen i bransjen er noe jeg følger med stor interesse. Internett og sosiale medier har forandret spillereglene, og de som tilpasser seg kan oppnå godt effekt med relativt enkle virkemidler. Jeg liker spesielt å se på forbrukere, og hvordan deres endringer i atferd og handlemønster påvirker bedrifter til å tenke nytt i sitt arbeid med produktutvikling, kommunikasjon og markedsføring. Innsikt i forbrukernes adferd, hva som påvirker dem og hvorfor noen merkevarer har så stor verdi er blant aspektene med markedsføring som jeg finner fascinerende.

-Det er viktig å være bevisst på at man ikke kan satse i alle kanaler, men velge noen solide ben man ønsker å stå på.

Hva er viktig for å lykkes i dag og fremover?
-Bransjen har gjennomgått en rekke endringer de siste årene, og det finnes i dag et hav av ulike markedskanaler en kan benytte seg av. Det er viktig å være bevisst på at man ikke burde satse i alle kanaler, men heller velge noen solide ben man ønsker å stå på. For å velge de riktige markedsføringsstrategiene og kanalene er det først og fremst helt essensielt at man kjenner til målgruppen sin. Bruk tid på å bli kjent med målgruppen. Studer handlemønster, trender de følger og fokuser på kanalene de benytter seg av. Sett tydelige mål og utfør analyser underveis for å se at du er på riktig vei. Det å utvikle digital kompetanse vil være av stor betydning for å lykkes med å nå kundene. Her tror jeg spesielt søkemotoroptimalisering og prioritering av innhold, samt mer individuelt tilpasset markedsføring vil være viktig. Trendene vi ser med inbound marketing og personifisert markedsføring er noe jeg tror vil utvikle seg videre og blir viktig i tiden fremover.

Hva håper du å bidra med i Smidesang & Lyng?
-For det første ser jeg på dette internshipet som en stor mulighet for meg til å lære av dyktige mennesker med mange års erfaring. Når det gjelder hva jeg kan gjøre så håper jeg at jeg kan bidra med kunnskap jeg har tilegnet meg gjennom studiene, positivitet, stå-på-vilje og forhåpentligvis kunne kaste litt nye perspektiv på ting. Jeg håper jeg kan være med å videreutvikle Smidesang & Lyng, og at jeg kan bidra til å hjelpe våre kunder med å lykkes.

Fra internship til junior konsulent
Karoline begeistret oss fra dag en med stor arbeidskapasitet, og faglige kvaliteter, spesielt innen digital kommunikasjon og sosiale medier. Etter et overbevisende internship har Karoline gått over i en deltidsstilling som junior konsulent i Smidesang & Lyng.