Meny Kontakt oss
×

Covid-19: Kommunikasjon i krisetid

​Statsminister Erna Solberg informerte torsdag 12. februar om de mest inngripende tiltakene i fredstid for å begrense spredningen av Corona-viruset. Situasjonsbildet endrer seg raskt og er alvorlig for alle deler av samfunnet.

Smidesang & Lyng tilbyr hjelp og støtte for alle virksomheter i perioden vi nå er inne i. Dette er en ekstraordinær situasjon som krever kraftige tiltak og vil få store konsekvenser. God kommunikasjon løser ikke krisen, men det er avgjørende for å håndtere den med minst mulig skadevirkning.

Kommunikasjon i en krise – hva må du tenke på?

Krisehåndtering handler om å sette inn de rette tiltakene til riktig tid. God informasjon og dialog med de som er involvert og berørt av krisen er en sentral del av dette arbeidet. For å jobbe effektivt og målrettet med informasjon krever det at du har oversikt over:

Hvem de viktigste interessentene er, hvordan krisen berører dem, hvilken informasjon de har behov for, når de har behov for informasjon og hvordan vi når dem.

Tidlig og løpende informasjon er et godt prinsipp som bidrar til å dempe usikkerhet. Det kan være utfordrende når situasjonsbildet er uklart og endrer seg raskt – men alternativet er at du kommer på etterskudd og informerer for sent.

Slik kan vi bidra

Smidesang & Lyng kan bidra med råd, sparring og operativt kommunikasjonsarbeid i håndteringen av Corona-krisen. Vi bistår i dag en rekke kunder med kompetanse og kapasitet i en utfordrende situasjon - hvorav flere store virksomheter med samfunnskritiske oppgaver.

  • Kartlegging av interessentene og deres behov for informasjon.
  • Rådgivning og utforming av budskap og innhold.
  • Medieovervåkning og -håndtering.
  • Drift og håndtering av informasjon i interne og eksterne kanaler.

Kontaktpersoner ved behov for bistand:

Morten Smidesang, daglig leder og seniorrådgiver: 997 54 147

Torgeir Engen, seniorrådgiver: 911 95 503