Meny Kontakt oss
×

Julehilsen fra Karoline

Kjære kunder, samarbeidspartnere og venner av Smidesang & Lyng: Takk for et innholdsrikt år, og de beste ønsker for en fredelig og god jul.

2022 ble året hvor vi tok friheten tilbake etter to år med pandemi, og et av årets store høydepunkter har vært noe så naturlig som å møte folk igjen – uten munnbind og meteren. Dessverre ble 2022 også året hvor krig i Europa på ny truer friheten, og begrepet «dyrtid» er hentet frem fra historiebøkene. Men først og fremst har dette vært et år hvor vi har sett og kjent på verdien av samhold.

Vi har sett et samlet Europa stå opp mot trusselen fra øst, og vi har sett at Norge og det norske folk stiller opp med åpne lommebøker, hjerter og hjem for Ukraina og ukrainske flyktninger. Det er jeg stolt over. I hverdagen på kontoret, tror jeg alle har fått kjenne på gleden over å kunne møtes rundt kaffemaskinen igjen. Og jeg tror at flere har fått opp øynene for verdien av praten rundt kaffemaskinen. Vi produserer kanskje godt på hjemmekontoret, men for å skape noe nytt må vi være sammen.

Høydepunkter i 2022?

For min egen del har dette vårt mitt første år med ledertrøya på, og det har vært en innholdsrik reise.

Jeg startet året med å snakke om balanse mellom jobb og fritid, i Kampanje. Dette er jeg opptatt av, og jeg mener at «hele liv» er viktig for å prestere godt. I år har jeg blitt inspirert av min kollega Morten, som har vist at man både kan være en toppkonsulent, og en tilstedeværende og god pappa. Det er vi alle glade for – ikke minst lille Arthur.

Selv har jeg jobbet med å finne balansen mellom digitale møter og behovet for å møtes. Vi trenger å være sammen for å utvikle oss, men løsninger som Teams har også ført mye godt med seg. For vår del har det blitt enklere å jobbe utenfor Norge, og i år har vi hatt oppdrag i både Tyskland, Frankrike og Spania. Det vil jeg takke John-Ivar for, min gode kollega som utfordrer oss til å tenke større og lengre.

Vi har fått nytt kontor i Trondheim, på Digs, som vi deler med 135 andre bedrifter. Det skulle vi gjort for lenge siden, for du lærer mye av å sitte tett på bedrifter og mennesker som jobber med andre ting enn deg selv.

Jeg har gjort min første ansettelse. Det ble Eirik, som er innholdsprodusent og har vist seg å være en skikkelig multikunstner. Dessverre har vi også måtte si på gjensyn, til gode kollegaer som har gått videre. Det er likevel noe fint i at våre folk er attraktive for andre. Et hyggelig gjensyn med en tidligere kollega ble det da også i år, når vi fikk være vitner til at Karianne Teigland tatoverte SL-logoen på armen, ett år etter at hun sluttet her.

Det er mange høydepunkter jeg kunne trukket frem på tampen av året. De største og viktigste handler ikke om oss selv, men om kundene og oppdragene vi jobber med. Fra tech-startups som skal redde verden, til store etablerte virksomheter som sikrer at tannhjulene går rundt i dag. Tusen takk for at vi får bidra til at dere blir lagt merke til og lykkes – det fortjener dere.

2023: Mørke skyer i horisonten?

Vi går inn i et år med mye usikkerhet. Mange kjenner på virkningen av økte priser, dyr strøm og høyere renter. Verst er det for de svakeste. Men også bedriftene går tøffere tider i møte, og mange ledere og ansatte kjenner på stor usikkerhet ved inngangen til et nytt år.

Til dem vil jeg si: Jeg tror Norge kommer til å klare seg ganske bra, og jeg er sikker på at det kommer til å gå over. Og uansett hvordan det går er jeg glad for én ting. Vi går inn en juleferie hvor unge og gamle igjen kan samles under samme tak. Og når vi møtes igjen over nyttår kan vi gjøre nettopp det; møtes. Det har en stor verdi, spesielt når usikkerheten er stor. For er det noe de siste årene har lært oss, er det at de store utfordringene må vi løse sammen, ikke fra et hjemmekontor.

For Smidesang & Lyng håper jeg at «sammen» vil bety litt flere i 2023, og at jeg får mulighet til å ønske et par nye kollegaer velkommen ombord. Derfor vil jeg avslutte med et lite juleønske:

Hvis du jobber med, eller kjenner noen som jobber med kommunikasjon eller markedsføring, er skikkelig flink og kanskje har en konsulent i magen: Jeg blir kjempeglad for tips, og tar gjerne en kaffe.

Med den lille oppfordringen vil jeg avslutte der jeg startet, og ønske dere alle en riktig god og fredelig jul!


Hilsen Karoline