Meny Kontakt oss
×

Lederskifte etter rekordår

Karoline Pedersen blir ny daglig leder i Smidesang & Lyng. Hun overtar stafettpinnen fra Morten Smidesang, som har ledet selskapet siden oppstarten i 2014.

-Det har vært et privilegium å følge Karoline sin reise i karrieren så langt. Hun kom rett fra skolebenken til Smidesang & Lyng for seks år siden, og har vokst til å bli en betrodd rådgiver for kundene og en viktig støttespiller for kollegaene. Nå mente både jeg og styret at hun var klar for å fylle enda større sko, og da er jeg både glad og stolt over å kunne gi stafettpinnen videre, sier Morten Smidesang.

-For min egen del kommer jeg fortsatt til å jobbe mye med kunder, men vil også bruke mer tid på utvikling av faget og tjenestene. Det er krevende å ha fokus på drift og utvikling samtidig, og jeg håper denne endringen vil frigjøre tid og tankekraft som gjør oss til en enda bedre samarbeidspartner.

Jeg er trygg på at man får mer ut av folk som har det bra på jobb, og som oppfordres til å leve et liv utenfor jobb.

Mest opptatt av folkene

Pedersen overtar lederrollen etter et år med god vekst i både omsetning og resultat. Omsetningen i 2021 endte på 9,3 millioner kroner, opp fra 7,6 millioner kroner i 2020. Driftsresultatet endte på 3,3 millioner kroner, opp fra 2 millioner i 2020.

-Det er kjempeartig å starte jobben med å få legge frem gode tall. Når det er sagt er jeg aller mest stolt over historien bak tallene. Kampanje har skrevet flere saker om gråting på jobb og høyt arbeidspress i kommunikasjonsbransjen. Historier som overrasker meg og som jeg heldigvis ikke kjenner meg igjen i. Jeg er trygg på at man får mer ut av folk som har det bra på jobb, og som oppfordres til å leve et liv utenfor jobb. Der mener jeg vi har funnet en god balanse, og den kulturen er jeg opptatt av å videreføre. Den gammeldagse holdningen om at gode resultater skapes av sene kveldstimer på kontoret er det på tide å gravlegge, sier Karoline Pedersen.

Pedersen forteller at rekruttering og oppfølging av folk blir av hennes viktigste oppgaver som ny leder i Smidesang & Lyng.

-Jeg ønsker meg flere flinke kollegaer og jeg ønsker meg et større mangfold. Vi er en relativt ung gjeng, og jeg er i mindretall som kvinne. Selv om det viktigste er at vi finner rett person, vil jeg bruke muligheten til å strekke ut en hånd til ambisiøse kvinner, gjerne med lengre livs- og arbeidserfaring enn meg selv.